Ulko-ovet

Ulko-ovien asennus ja tiivistäminen OCF:llä

Asennukseen ja tiivistämiseen tarvittavat materiaalit  ja välineet ovat: välilevyt, maalarinteippi, käsineet, suojalasit, 1K-saumaeristepullo, kiinnitysruuvit, mahdollinen 2K-saumaeristepullo, veitsi, ruuvimeisseli, vasara ja tarvittaessa annostelupistooli.Saatavilla on iso kirjo erilaisia ​​ovia joilla on kaikilla omat etu ja haitta puolensa. Parhaan oven löydät itsellesi vertailemalla ja valitsemalla sinulle tärkeimpien ominaisuuksien mukaan joita saattavat olla estetiikka, kestävyys, energiatehokkuus ja turvallisuus.

Aivan ensiksi tarkista oven valmistajan omat ohjeet. Asennus voi muuttua hyvin paljon riippuen eri malleista ja ominaisuuksista. Erityisesti ulko-oviin saattaa vaikuttaa suuri määrä myös ympäristöntekijöitä ja ainoastaan oikeanlainen asennus takaa pitkäaikaisen käytön mahdollisuuden ovelle.

Ennen asennuksen aloittamista tarkista mitat että ovi mahtuu avautumaan. Paras on jättää noin 3 cm aukko runkoon ja tarkistaa että oviaukon kulmat ovat 90 asteessa suoraan seinää ja lattiaa kohden. Muista tarkistaa mitat molemmin puolin ovea! Mahdolliset ongelmat on hyvä ottaa korjaakseen tässä vaiheessa

Valmistelu

 • Oven asennuksen ja tiivistämisen perustana on pinnat puhdistettuna irrallisista hiukkasista ja pölystä. Arat pinnat ja lattiat ovat suojattava kankailla ja maalarinteipillä.
 • Aseta runko oikeaan kohtaan pystyasentoon. Ovenkarmien ja seinän väliin täytyy jäädä 1-3 cm leveä aukko. Leveämpiä liitoksia varten lisää ohuita saumaeristekerroksia toistensa päälle.
 • Ovenkarmi täytyy olla yhdenmukainen ja suora pysty-ja vaaka-asennoissa. Tarkista uudelleen ja varmista, että ovi on luotisuorassa linjassa. Sovituslevyillä kohdistusta voidaan säätää ja ovi voidaan alustavasti kiinnitettää aukkoon. Väli seinän ja ovenkarmin välillä ei saa pienentyä kesken asennusprosessin. Muita pitää noin 3 cm:n levyinen aukko koko asennuksen ajan.
 •  Välilevyt tulee sijoittaa oikeille saranan sekä lukon kohdille. Mittaa leveydet karmin sisältä ylös, keskelle ja alas. Kaikki etäisyydet tulisivat olla samoja. Tarkista molemmat ylänurkat, niiden tulisi olla suorissa kulmissa..
 • Kun ovenkarmit ovat asennettu oikeassa kulmassa, tee vielä viimeinen tarkistus ennen tiivistystä. Asenna kahva oveen, sulje ovi ja tarkista oven ja karmin väliset välit jokapaikaista.

 

 • Ennen saumaeristeen käyttöä ovi on tasoitettava ja tarkistettava, että se avautuu kunnolla, on yhteinäisessä linjassa huoneen seiniin.
 • Kohdistuksen jälkeen karmi täytyy kinnittää seinään jotta vältyttäiviin välilevyjen liaalliselta liikkumiselta.
 • Karmi ja pohja tulee suojata paperilla tai maalarinteipillä teipillä suojatakseen likaantumiselta.
 • Ulko-oven karmi on kiinnitettävä mekaanisesti oveen tarkoitettuja erikoisruuveja käyttäen ( valmistajan ohjeiden mukaisesti).
 • Tarkista ja tee tarvittavat muutokset lukitusjärjestelmään varmistaaksesi moitteettoman lukon toiminnan.


    
    

   
    
    

Eristäminen ja tiivistäminen

 • Kun mekaaninen kiinnitys on täysin suoritettu, rako ovenkarmin ja seinän välillä täytetään 1k-saumaeristevaahdolla. Älä poista välilevyjä!
 • Vaahdota raot säästeliäästi. Tarkista kyseisen saumaeristetuotteen tuotekohtainen kuvaus koska joidenkin tuotteiden kohdalla on jätettävä tilaa jälkilaajenemista varten.
 • Kuivissa olosuhteissa vaahto täytyy kostuttaa! Pintojen kostutus parantaa joissakin tuotteissa vaahdon ominaisrakennetta. Älä käytä liikaa vettä! Kostuta pinnat suihkuttamalla.
 • Välilevyjä ei saa poistaa ennenkuin vaahto on täysin kovettunut. Sisällä huomeissä jopa 24 tuntia voi olla ilmankuivuuden takia tarpeen odottaa, kun taas toisessa ympäristön olosuhteessa saattaa jopa 3 tuntia riittää.

Jälkikäsittely

 • Kuivunut vaahto voidaan poistaa leikkaamalla aikaisintaan tunnin kuluttua, riippuen käyttöolosuhteita ja kosteusprosentista. Leikkuupinta täytyy suojata UV-säteilyltä peittemällä kohta kipsillä, laastilla tms.

 

Suositeltavat tuotteet

Makroflex STD - pillivaahto

Makroflex PRO - pistoolivaahto